LNB terapija bolečine
opredelitev in delovanje

Metoda LNB, Liebscher in Bracht, je najbolj razširjena v matični Nemčiji ter tudi že v ostalima nemško govorečima deželama, Švici in Avstriji. Prvi posamezniki se pričenjamo truditi tudi v drugih državah. Izobraževanja zaenkrat potekajo samo v nemščini.

Če greste na originalni spletni strani na aktivno iskanje terapevtov (za terapijo bolečine http://www.liebscher-bracht.com/lnb-schmerztherapeuten.html), hitro ugotovite, da je mreža terapevtov in trenerjev LNB – zdravnikov, praktičnih zdravilcev (v Nemčiji zelo kompetenten profil), fizioterapevtov, osteopatov, športnih strokovnjakov, maserjev in drugih profilov z znanjem o človeškem telesu – razširjenja že prav po vseh večjih nemško govorečih mestih.

V letu 2011 je metoda LnB že prodrla tudi na področje vrhunskega športa:

Sklenjeno je bilo uradno partnerstvo z Nemško smučarsko zvezo (Deutscher Skiverband) – za vse reprezentance.

zakonca Liebscher-Bracht in Klaus Eder
Prav tako je bila sklenjena uradna kooperacija s
Klausom Ederjem, vodilnim manualnim terapevtom Nemške olimpijske športne zveze (Deutscher Olympischer Sportbund ), Nemške nogometne zveze (Deutscher Fussball-Bund), glavnim fizioterapevtom nemške nogometne reprezentance, ter lastnikom in vodjem EDEN Reha GmbH – rehabilitacijskega centra, tudi za vrhunske športnike z vsega sveta.

Darja Ažman in Klaus Eder – utrinek z usposabljanja v njegovem rehabilitacijskem centru

 

 

 

 

 

Klaus Eder: »Metoda LNB spada med najučinkovitejše metode, ki sem
jih do sedaj smel spoznati.«

V LNB ga je najprej prepričala osebna izkušnja, saj mu je prihranila (načelno neizogibno) operacijo hrbtenice. Tako terapijo bolečine kot šolo gibanja sedaj množično vpeljujejo v terapevtski vsakdan (tudi pri vrhunskih športnikih).

 


2010: prva znanstveno-raziskovalna študija na pacientih
avtor prof. dr. Ingo Froböse
(vodja Centra za zdravje ter Centra za rehabilitacijo na Sporthochschule Köln – Visoki šoli za šport iz Kölna)

Ključna ugotovitev študije, v kateri so merili mišično aktivnost pred, med in po ročnem pritiskanju na LNB točke:

»S terapijo bolečine po LIenscher in Bracht se je občutenje bolečine pri pacientih občutno zmanjšalo, in sicer neodvisno od tega, ali so že imeli strukturne spremembe ali ne. To bi lahko pomenilo spremembo miselnosti v ustaljeni terapiji bolečine. Na Visoki šoli za šport bomo izvedli še nadaljnje študije.«

   
2009: prva odmevnejša medijska pojavitev na nemški televiziji

LnB im Fernsehen - Teil 1 by hawk8889

Biti brez bolečin in gibljiv brez zdravil, zmogljiv in vitalen ?

Milijoni ljudi so se lahko prepričali o tem med gledanjem televizijske oddaje Stern TV, ene najbolj priljubljenih oddaj televizijske hiše RTL.


 Več na: www.liebscher-bracht.com