LNB terapija bolečine
opredelitev in delovanje

Nov koncept odpravljanja bolečin – visoko učinkovita alternativa brez stranskih učinkov

  • Bolečine v hrbtenici,
  • obrabe kolka in kolena,
  • bolečine v rami in roki,
  • migrene,
  • številne druge bolečine gibalnega aparata (link na »katere vrste bolečin odpravlja«)

so dandanes postale tako pogost pojav, da so na prvem mestu med vzroki bolniških odsotnosti z dela in jih imamo že skoraj za »normalne«; za nekaj, kar preprosto spada k življenju, še posebej z leti. V resnici seveda ni tako – človeka vredno je živeti brez bolečin, in to vse življenje.

Uveljavljeni ukrepi odpravljanja bolečin so največkrat usmerjeni le v zmanjševanje simptomov, ne pa dejanskega vzroka. Mnogim je krogotok poznan: protibolečinska zdravila z vsemi stranskimi učinki, vbrizgavanje kortikosteroidov v prizadeti sklep, mirovanje, lajšanje bolečine z raznimi fizioterapevtskimi postopki in celo operacije prinesejo dostikrat le začasno izboljšanje težav. In če pri odpravljanju bolečin ni pravih rezultatov in hkrati morda celo ni diagnosticiranih domnevnih vzrokov, je dostikrat zadnja razlaga ta, da ima prizadeti bolečine »gotovo v glavi«...

Novo upanje za ljudi z bolečinami

V vsaki od poklicnih skupin, ki se srečujejo z bolečinami, delujejo odlični strokovnjaki na svojih področjih (zdravniki, fizioterapevti, biomehaniki, strokovnjaki s področja športa, naravni, energetski zdravilci, maserji ipd.). Vzročno povezovanje teh strok doslej ni bila praksa, a za trajnostno odpravo velike večine bolečin so očitno morale priti do veljave prav povezave med njimi, ki prinašajo novo razumevanje bolečine in nov pristop v njeni obravnavi.
»Kriva« za to odkritje sta avtorja metode LNB, zakonca Petra Bracht, zdravnica, in Roland Liebscher-Bracht, inženir strojništva in učitelj borilnih veščin. Petra Bracht je v zakon prinesla medicinsko znanje, ki mu je sledilo še sistematično proučevanje učinkovitih metod naravnega zdravilstva, Roland Liebscher-Bracht pa strojniško znanje ter dolgoletni trening azijskih borilnih veščin in različnih energijskih sistemov. Prav kombinacija njunih strokovnih znanj je sprožila nesluteno sinergijo. Metodo sta razvijala več kot dve desetletji, preden se je leta 2007 začela sistematično graditi mreža terapevtov.

Samo s sintezo vseh navedenih disciplin je lahko nastal tri-delni sistem LNB:

1  da postanete brez bolečin: LNB terapija bolečine, ki se loteva bolečine zelo drugače, a zato prinaša tudi zelo drugačne – prepričljive in hitre – rezultate.
Največkrat pride do zmanjšanje bolečine preko 50% že po prvi obravnavi.

2    da ostanete brez bolečin: LNB šola gibanja – vodena skupinska vadba, ki se dosledno ravna po genetsko danem gibalnem repertoarju in telo oskrbuje z natanko tistimi gibalnimi dražljaji, ki mu manjkajo; s tem predstavlja udejanjanje véde(nja) o zdravem gibanju v praksi.
Ne le nadvse koristni, temveč tudi lepi, estetski gibalni sestavi.

3    da razumete sebe kot celoto: LNB šola zdravja – naravna šola zdravja, ki osvetljuje najgloblje razloge zdravja in bolezni.